Nejčastější chyby při samoprodeji nemovitosti.

Nejčastější chyby při samoprodeji nemovitosti.

"Plánujete prodat svůj majetek, jenž má vysokou hodnotu. Mnozí prodávající činili chyby při prodeji. S naší pomocí se jim můžete vyvarovat. Zde je seznam sedmi největších chyb, které se dají snadno předejít."

  1. Zkuste to sami: "Rozhodnete se prodat svou nemovitost sami. Inzerujete ji na internetu a očekáváte zájemce. Bohužel se brzy ukáže, že mnoho makléřů využívá takové inzeráty ke kontaktování prodávajících a často se pokoušejí získat prodejní exkluzivitu. Zájemci obvykle navštěvují specializované weby, na které nemovitostní majitelé nemohou vložit inzeráty, což znamená, že na vaši nemovitost může být mnoho makléřů, ale žádní skuteční zájemci."

  2. Stanovení ceny: "Při stanovení ceny se musíte vyvarovat dvou extrémů. Cena stanovená příliš nízko vás připraví o peníze, zatímco příliš vysoká cena odradí potenciální zájemce. Mějte na paměti, že ceny v inzerátech často neodrážejí skutečnou tržní hodnotu nemovitosti, a proto je důležité provést důkladný průzkum."

  3. Prezentace: "Když chcete úspěšně prodat nemovitost, musíte ji dobře prezentovat. Inzerce na internetu a v tisku nemusí být dostatečná. Využijte profesionálního makléře, který má přístup ke speciálním realitním serverům a dokáže nemovitost efektivně propagovat."

  4. Prohlídky: "Prohlídky jsou klíčovou částí prodeje nemovitosti. Kvalitní Home Staging a schopnost filtrovat potenciální zájemce jsou nezbytné dovednosti. Vyhněte se riziku vykradení a zajistěte si profesionální průvodce prohlídkami."

  5. Více makléřů: "Chybným přístupem je pověřit více makléřů, v naději na vyšší cenu pro nemovitost. Realita je však taková, že to často vede k cenovému tlaku ze strany zájemců a spekulacím."

  6. Vynechte laické rady: "Nedůvěřujte laickým radám ohledně prodeje nemovitosti. Rady od profesionálů jsou nezbytné pro úspěšný prodej."

  7. Smlouvy a další kroky: "Při prodeji majetku věnujte pozornost smlouvám a všem právním krokům. Nešetřete na odborné pomoci, abyste minimalizovali riziko chyb a ztrát."

Závěr: "Vždy vyhledejte odborníka, který vám pomůže s prodejem nemovitosti. Děkujeme, že jste si přečetli náš e-book a přejeme vám mnoho úspěchů při prodeji."

Děkuji, že jste dočetli až sem, přeji vám při prodeji nemovitosti mnoho úspěchů. Budete-­li mít jakékoli dotazy, neváhejte mě kontaktovat.

 

 

Tento Ebook byl vytvořen ve spolupráci s ins5titutem CHYTRÝ MAKLÉŘ www.chytrymakler.cz.

Používáme cookies k optimalizaci našich webových stránek a našich služeb. Další informace o cookies najdete zde.

Nastavení


Přihlašte se k odběru článků

Jednou do měsíce tipy a rady e-mailem zdarma

zpracováním osobních údajů